Info

Wat is KasKunst?

Een open podium voor creators, in of al uit de dop, om hun werk te laten zien aan de wereld. Dit alles op een sfeervolle locatie met taart en bier.

Doel

We geloven dat iedereen gemaakt is om te maken. Sommige mensen vouwen t-zakjes, sommige mensen schilderen van Gohgs, weer anderen maken liedjes, films, of foto’s. En, er zijn mensen die dingen creëren die zo nieuw zijn dat niemand ze nog begrijpt. Dat komt dan over 100 jaar wel. Of zoiets.

Van maken word je blij. Maar het is nog fijner als niet alleen jijzelf maar de hele wereld er blij van wordt: maken en delen. Dat is wat we willen met KasKunst.

Sta jij in de creatieve startblokken? Of ben je al als een pijl uit een boog weggeschoten op het creatieve pad dan is dit iets voor jou. We willen beginnende en al best wel gevorderde kunstenaars een podium geven om hun maaksels te laten zien en er over te vertellen. Het maaksel zelf is niet alleen interessant, juist ook de ‘achterkant’: hoe is
deze creatie tot stand gekomen? Wat is het verhaal erachter?

KasKunst is dus een mooie gelegenheid om je werk te delen maar ook om andere kunstenaars die in hetzelfde schuitje zitten te ontmoeten, elkaar te inspireren en te supporten. Wie weet komen er zelfs mooie samenwerkingen tot stand. En dit is eigenlijk het uiteindelijke doel van KasKunst: scenialiteit. Oftwel het ontstaan van een scene of zo
je wil een tribe, een stam.

KasKunst komt voort uit de deelnemers van het eerste uur van de workshop Leren creëren. Het houdt dus niet op na de cursus. Nu begint het pas.

Voor wie?

Iedereen die in de startblokken staat om te gaan creëren of al een eind heen is en graag werk wil delen en andere kunstenaars ontmoeten. Maar ook gewoon voor iedereen die zin heeft in een inspirerend avondje uit. Heb je nog nooit iets gemaakt? Maakt niet uit, schuif gezellig aan.

Waar?

KasKunst vindt plaats in de kas op de Nieuwe Herengracht 18 in Amsterdam.

Wil je meedoen?

Stuur dan een mail naar info@kaskunst.nl.